Tartă cu fistic

Rețetă pentru tarta cu fistic

Nu uita să comanzi produsele PatisFrance specifice rețetei:

Gama Starfruit: piureuri de fructe cu gust autentic

Gama Pralicrac: pentru o experiență senzorială inedită datorită texturii crocante

Gama Pralirex: pastă din alune sau fistic, 100%, pentru un gust intens

Modul de preparare

Aluat tarte
Toate ingredientele se amestecă cu paleta, în mixer (temperatura untului trebuie să fie de 0-2°C). Se întinde aluatul până la grosimea de 2 mm, se mulează în forma de tartă. Se coace la 160°C timp de 13 minute.

Crema de fistic
Încălzim frişca şi mierea. Adăugăm gelatina hidratată şi pralirex. Mixăm, adăugăm frişca rece. Facem emulsie şi lăsăm la frigider pentru 4 ore.

Coulis de zmeură
Piureul de zmeură se încălzeşte la foc mediu, se adaugă zahărul preventiv amestecat cu pectina. Se amestecă compoziția timp de 1 min, se transferă în poş şi se umplu sferele mici (d=3 cm), apoi se congelează.

Ganache alb
Se încălzeşte frişca, mierea şi vanilia. Se adaugă gelatina hidratată şi ciocolata. Se adaugă frişca rece şi se procesează cu blenderul. Se păstrează la frigider 8-10 h. Se spumează şi se umplu sfere (d=5 cm), în interior se adaugă coulis de zmeură înghețat. Se lasă în congelator pentru stabilizare.

Ganache fistic
Se încălzeşte frişca, mierea şi vanilia. Se adaugă gelatina hidratată, ciocolata şi pralirex. Se amestecă şi se adaugă frişca rece. Se păstrează la frigider 8-10 h. Se spumează şi se transferă în poş cu dui drept.

Glazură de fistic
Se aduc la punctul de fierbere toate ingredientele, se procesează cu blenderul. Se aşteaptă până acestea ajung la temperatura de 35-40°C. Se glazurează sferele din ganache alb.

O tartă cu detalii fine și gust desăvârșit!

Tarta este formată din:

  1. Aluat de tarte (fraged)
  2. Pralicrac migdale
  3. Cremă de fistic
  4. Coulis de zmeură
  5. Ganache alb
  6. Ganche alb cu adaos de fistic
  7. Glazură de fistic

Asamblarea tartei:

Tarta coaptă se asamblează cu:

  • 10 g pralicrac migdale
  • 20 g de cremă de fistic
  • 30 g sfera de ganache alb cu adaos de coulis de zmeură
  • 15 g decor din ganache cu fistic

Descoperă

Rețete asociate