Choux cu cremă diplomat

Ingrediente

Compoziție și decor

  1. Aluat de choux
  2. Craquelin
  3. Crema diplomat (15g)
  4. Umplutura de ananas (8g)

Modul de preparare

Aluat opărit

Într-un vas se amestecă apa, laptele, untul, sarea și zahărul. Se pune la foc mediu și se aduce până la fierbere.
Amestecul clocotit se adaugă peste făină și se combină încontinuu până se încorporează bine lichidul, apoi se întoarce în castron, unde la foc mic, amestecând încontinuu cu spatula, gătim aluatul timp de 1,2-1,5 min(temperatura aluatului trebuie să fie de (67-70°C).
După gătire aluatul se întoarce în bolul mixerului și amestecând încontinuu cu paleta îl răcim la 55-60°C.
Între timp cântărim ouăle și le procesăm cu blenderul.
Când aluatul a ajuns la temperatura de 55-60°C adăugăm jumatate din cantitatea de ou.
Cantitatea rămasă o adăugăm în etape, aproximativ câte 30-50g.
Aluatul se transferă într-un vas sau poș și se lasă la frigider de la 3 până la 12h.
După 24h, aluatul pierde calitatea de creştere!


Craquelin

Mixăm toate ingredientele în cuva mixerului cu paleta, întindem între 2 foi de pergament (grosimea=1-2mm). Lăsăm la rece.
Decupăm cercuri (d=3,5 cm).
Aşezăm pe choux și coacem în cuptorul preîncălzit la 165°C, la temperatura 160°C, 15 min, cu ventilația închisă, apoi 20-22 min cu ventilația (2)deschisă.


Crema duplomat cu lapte de cocos

Aducem până la punctul de fierbere laptele de cocos.
Într-un vas aparte unim zahărul, gălbenuşurile şi amidonul de porumb.
Adăugăm treptat laptele.
Întoarcem la foc mediu. Încontinuu amestecăm crema, până aceasta ajunge la temperatura de 82°C.
Mai fierbem 1 min, adăugăm untul și amestecăm bine. Turnăm într-un strat subţire și lăsăm la rece până crema ajunge la temperatura de 4°C.
Apoi mixăm cu paleta la viteză maximă 15 sec. pentru a o omogeniza.
Aparte mixăm, frişca Whippak.
Adăugăm în crema fiartă, amestecăm manual.
Termenul de valabilitate: 48h.


Umplutura de ananas
În umplutura gata de ananas adăugăm sucul de lămâie, amestecăm.

Choux exotic cu cremă diplomat

Autor: Puratos Moldova

Încearcă această rețetă exotică dezvoltată de experții Puratos, concepută pentru eficiență în producție și impact vizual în vitrină. O combinație echilibrată de texturi și arome premium, ideală pentru cofetării care urmăresc diferențierea prin calitate și prezentare impecabilă.