Tartă cu zmeură

Ingrediente

Compoziție și decor

Tarta este formată din:

  1. Aluat sfărâmicios
  2. Frangipane
  3. Inserţie de zmeură
  4. Ganache alb pentru decor
  5. Carat Nuxel Pistachio (15%)

Modul de preparare

Aluatul sfărâmicios

Toate ingredientele se mixează în mixer cu paletă, se întinde aluatul între 2 foi de copt (3 mm grosimea), se lasă la frigider pentru 1 h.
Decupăm forma tartelor.
Lăsăm la congelator 30 min.
Se coace la T=160°C timp de 10 minute.


Frangipane

Untul moale se mizează cu zahărul, adăugăm pudra de migdale, apoi treptat oul.
Poşăm în tartă câte 15g, apoi coacem 6-8 min, la 160C.


Inserţie de zmeură

Topfil Raspberry 60% se utilizează direct.
Se aplică deasupra frangipan-ului.


Ganache alb

Se încălzeşte 260g Passionata, siropul de glucoză, iar apoi se adaugă gelatina hidratată și Belcolade Selection Blanc CT.
Se adaugă 540g Passionata și se procesează cu blenderul.
Se lasă pentru stabilizare la frigider 12-24h.
Se spumează cu paleta până obținem o consistență stabilă.
Transferăm într-un sac de cofetărie și poșăm linii la suprafață.


Tartă răcoritoare de vară

Autor: Puratos Moldova

Încearcă această rețetă savuroasă dezvoltată de experții Puratos, concepută pentru eficiență în producție și impact vizual în vitrină. O combinație echilibrată de texturi și arome premium, ideală pentru cofetării care urmăresc diferențierea prin calitate și prezentare impecabilă.

Mai multe rețete
Tartă tropicală
Rețetă exotică cu aluat fraged, frangipane, mango, mousse de cocos și glazură – ideală pentru cofetării și patiserii.
Tort cu banană
Tort cu banană cu blat Super Cake Choco, cremă Bavarois Banana și decoruri din Decorcrem: un desert fin, cu texturi echilibrate și gust intens.
Tort cu vișină
Rețetă de tort cu blat pufos, inserție de vișină și o cremă fină de mascarpone și frișcă – ideală pentru cofetării și patiserii.
Choux cu cremă diplomat
Rețetă de choux cu craquelin, cremă diplomat cu lapte de cocos și o inserție exotică de ananas – ideală pentru cofetării și patiserii.