Tartă tropicală

Ingrediente

Compoziție și decor

Tarta este formată din:

  1. Aluat fărâmicios
  2. Frangipane
  3. Umplutură de mango
  4. Mousse cu cocos
  5. Glazură neutră

Tartele coapte împreună cu frangipane se umplu cu Topfil Mango 50%, iar deasupra aşezăm mousse glazurat.

Modul de preparare

Aluat sfărâmicios
Toate ingredientele se mixează în mixer cu paleta, se întinde aluatul între 2 foi de copt (3 mm grosimea), se lasă la frigider pentru 1 h. Decupăm forma tartelor. Lăsăm la congelator 30 min. Se coace la T=160°C timp de 10 minute.

Frangipane
Untul moale se mizează cu zahărul, adăugăm pudra de migdale, apoi treptat oul. Poşăm în tartă câte 15g, apoi coacem 6 min, la 160°C.

Umplutura de mango
Topfil Mango 50% se foloseşte direct. Se adaugă peste stratul de frangipane.

Mousse cocos
Laptele de cocos se aduce până la punctul de fierbere, se adaugă masa de gelatină. Untul de cacao și ciocolata se încălzesc în vase aparte, după ce s-au topit, se unesc cu laptele de cocos și gelatina. Procesăm cu blenderul. Frișca Passionata se se mixează până la o consistență moale și se adaugă în momentul în care masa a ajuns la temperatura de 32-34°C, se amestecă cu spatula. Se toarnă în forme de silicon (L=12.5 cm; l=2,5 cm). Se lasă la congelator, pentru stabilizare.

Glazura neutră
Mirroir Glassage Neutra se încălzeşte până la temperatura de 35-40°C. Se acoperă formele din mousse congelate.

Desert exotic cu mango și cocos

Autor: Puratos Moldova

Nivel complexitate:  

Încearcă această rețetă exotică dezvoltată de experții Puratos, concepută pentru eficiență în producție și impact vizual în vitrină. O combinație echilibrată de texturi și arome premium, ideală pentru cofetării care urmăresc diferențierea prin calitate și prezentare impecabilă.

Descoperă

Rețete asociate