Tort cu banană

Ingrediente

Compoziție și decor

  1. Blat cu cacao
  2. Cremă de banană+ Crema ganache
  3. Blat cu cacao
  4. Umplutura crocantă
  5. Foaie fină cu cacao 
  6. Cremă de banană+ Crema ganache
  7. Foaie fină cu cacao
  8. Umplutura crocantă
  9. Blat cu cacao
  10.  Glazura de acoperire

Modul de preparare

Blatul
Se unesc toate ingredientele în cuva mixerului. Se mixează cu paleta timp de 4 min, la viteză medie. Aluatul se transferă în forma de metal (d=18cm),tapetată cu folie de aluminiu, se coace timp de 45-50 min , la temperatura de 170°C.

Umplutura crocantă
Întindem umplutura crocantă între blatul de pandişpan și foile fine. Astfel, evităm înmuierea umpluturii crocante.

Foi fine cu cacao
Laptele condensate se amestecă cu Passionata, se adaugă ouăle și uleiul, apoi se omogenizează. Se încorporează făina, cacao și praful de copt. Se lasă aluatul pentru 30 min. Se întinde în strat subțire de diametrul 16 cm. Se coace timp de 8-10 min în cuptorul preîncălzit la 180°C. Din aluat dat obţinem 6 foi. În tort utilizăm doar 2 foi !

Cremă de banană pentru asamblare
În cuva mixerului apa se mixează cu Bavarois Banana timp de 1 min, se adaugă frișca Whippak și mascarpone. Mixăm totul, până obținem o textură stabilă.

Crema ganache
Încălzim frişca Whippak turnăm peste Carat Coverlux Dark, amestecăm. Turnăm într-un vas, acoperim cu peliculă alimentară în contact cu crema. Lăsăm la rece pentru 8-12 h. Mixăm cu paleta la viteză medie.

Acoperire
CARAT Decorcrem Dark 520, se încălzeşte până la temperatura de 45-50°C, se aplică pe produs când a ajuns la temperatura de 42-45°C.

Tort cu banane

Autor: Puratos Moldova

Tort cu banană în straturi: blat de cacao, cremă fină, inserție crocantă și ganache fin. Creat cu ingrediente profesionale pentru un rezultat spectaculos, de fiecare dată.