Christmas Eclair

INGREDIENTE

Nu uita să comanzi ingredientele cheie:

Starfruit banană PatisFrance: piure de fructe cu gust real de fructe

Ciocolata Belcolade: ciocolată veritabilă belgiană de calitate superioara

Frișca Passionata: pentru prospeține și savoare

Modul de preparare

Coaja de ecler

Într-un vas se amestecă apa, laptele, untul, sarea și zahărul. Se pun la foc mediu și se aduce până la fierbere. Adăugăm toată făina și amestecăm intens. Fierbem 1.40 min. Scoatem de pe foc, transferăm în bolul mixerului, mixăm la viteză mică. Introducem treptat oul. Aluatul se transferă într-un vas și se lasă la rece 12 h. Pe un covoraş de silicon, posăm cu dui zimțat eclerurile, presurăm zahăr farin. Coacem pe vatră, timp de 50 min, temperatura 190 trapa de sus sau 180 °C trapa de jos.


Cremeux Noir

Preparăm crema anglaise: frişca cu laptele se fierb, se adaugă peste gălbenuşuri şi zahăr, se întoarce la foc mic, amestecând continuu până când atinge temperatura de 84°C. Adăugăm gelatina hidratată, vanilia și ciocolata. Procesăm cu blenderul, transferăm într-un poş și lăsăm la rece, pentru 6-8 h.


Mousse Banană
Piureul de banană se încălzeşte (T=80°C), se adaugă masa de gelatină. Untul de cacao și ciocolata se încălzesc în vase aparte, după ce s-au topit, se unesc și se adaugă cu piureul de banană. Procesăm cu blenderul. Frișca se mixează până la o consistență moale și se adaugă în momentul în care masa a ajuns la temperatura de 34°C, se amestecă cu spatula. Se toarnă în forme de silicon (L=12.5 cm ; l=2,5 cm). Se lasă la congelator, pentru stabilizare.

Velur
Ciocolata și untul de cacao se topesc în vase aparte. Se adaugă colorantul roșu, procesăm cu blenderul. Când compoziția ajunge temperatura de 34°C, velurăm mousse-ul congelat.

Ecler ornat de sărbători cu gust delicios de ciocolată și banane

Nivel complexitate:  

Compoziție și decor

Eclerul este constituit din:

  1. Aluat de ecler
  2. Cremeux noir
  3. Mousse de banană
  4. Velur roșu

Asamblarea:

  • Se taie capacul eclerului
  • Se poşează cremeux noir
  • Deasupra se aşează mousse-ul de banană velurat