Ecler Creativ

Rețetă de Ecler cu Mousse de Ciocolată și Alune de Pădure

Ingrediente

Modul de preparare

Crumble de ciocolată cu alune

Amestecă Mimetic, zahărul brun, pudra de cacao, făina și făina de migdale PatisFrance. Folosește o sită pentru a obține bucăți mici. Coace la 170°C timp de 15 minute. Topește și temperează ciocolata, apoi toarn-o peste crumble-ul copt și făina de migdale PatisFrance. Amestecă bine. Întinde crumble-ul pe tavă.


Crema de ciocolată

În bolul mixerului cu tel, amestecă Cremyvit-ul cu apa la viteză mare timp de cinci minute.

Topește ciocolata la 35ºC și toarn-o în bolul mixerului. Hidratează gelatina pudră în apă pentru a obține masa de gelatină.

După ce ai topit masa de gelatină, toarn-o peste crema obținută și amestecă bine.

Pune câte 20 de grame de compoziție în fiecare matriță. Presară 5 grame de crumble peste cremă, apoi congelează.


Mousse de alune cu chihlimbar

Pregătește mai întâi masa de gelatină, hidratând gelatina pudră în apă, apoi topind-o.

Adu laptele la punctul de fierbere, apoi adaugă masa de gelatină și toarnă peste ciocolată și PatisFrance Praliné Piémont 62%.

Folosește un blender de mână ca să omogenizezi bine compoziția.

Las-o să se răcească până la 30°C. Încorporează treptat frișca bătută și Festipak, amestecând ușor.


Biscuit cacao

Mixează toate ingredientele (cu excepția untului) într-un bol de amestecare cu un tel timp de 5min.viteză medie.

Se adaugă untul topit (40C) și se amestecă la viteză mică până când este omogen.

Se toarnă 600 gr aluat în tava de 60*40 cm. Se coace la 200C/160C timp de 12 min.


Glazura Ganache Ciocolată

Pregătește mai întâi masa de gelatină, hidratând gelatina pudră în apă, apoi topind-o.

Adu laptele, smântâna și glucoza la fierbere, apoi adaugă masa de gelatină și toarnă peste ciocolată.

Folosește un blender de mână pentru a mixa ganache-ul până devine omogen.


Asamblare

Toarnă crema de ciocolată în forma de silicon dreptunghiulară, lungă. Presară uniform crumble peste cremă, apoi congelează.

Toarnă mousse-ul în forma de silicon în formă de ecler. Introdu crema de ciocolată congelată în interior.

Apoi decupează blatul cu un cutter pentru biscuiți și așază discul de blat deasupra mousse-ului.

Congelează mousse-urile, iar după ce s-au întărit, scoate-le din forme.

Pulverizează untul de cacao colorat și așază o decorațiune din ciocolată albă deasupra.


Povestea din spatele eclerului creativ

Lasă-ți clienții să se răsfețe cu un ecler creativ. Păstrând aspectul clasic al unui ecler dar jucându-te cu texturile creației tale, îi poți surprinde cu un desert original care le va rămâne în minte mult timp după ce l-au savurat!

Descoperă Nutrition info

302.58Kcal
Valoare energetică

1087.32Kj
Valoare energetică

17.87g
Grăsimi

10.87g
Saturate

20.99g
Carbohidrați

16.76g
Zaharuri

*

Descoperă

Mai multe rețete