Sendviș din înghețată cu vanilie și stracciatella

ingrediente

Mod de preparare rețetă

Mixare

   

 • Mixare: 4min la viteza 1 și 3min. la viteza 2

   

 • Temperatura aluatului: 18°C

   

 • Răcire: bucăti plate și dreptunghiulare (60 cm x 30 cm) se pun pe o tavă la 6 mm și se introduc în congelator timp de 30 minute până când obțineți consistența potrivită între grăsime și aluat.

   

 • Laminare: Folosiți 500 g de Mimetic Lamination pentru 1.350 g de aluat alb (aluatul de ciocolată rămâne în congelator/frigider până la utilizare și nu este laminat) și aplatizați-l pentru a obține un dreptunghi de 40 cm pe 30 cm. Se face 1 pliu englezesc (2 straturi) și 1 pliu dublu pe aluatul alb (8 straturi). Se așază aluatul colorat deasupra și se aplatizează până la 10 mm. Tăiați în două și suprapuneți cele două părți egale (aluat alb peste aluat alb) pentru a obține 16 straturi și aluat colorat pe ambele părți. Puneți apoi la frigider la 4°C timp de 30min sau până când se odihnește suficient pentru a trece la laminarea finală.

   

 • Pregătire: Se întinde masa de aluat pentru a obține un dreptunghi de 36 cm lățime pe 126 cm lungime. Se decupează 0,5 cm pe toate laturile și se taie fâșii de 35 cm x 2,5 cm de aproximativ 45 g. Se pliază în zig-zag și se așază în inele de tartă cu diametrul de 8 cm. Așezați pe tăvi perforate fără hârtie de copt pentru a evita să aveți o cavitate la baza produsului după coacere.

Fermentare finală
120 min. la 30°C și 85% R.H.

Coacere

15 minute la 190°C, apoi se scade tempreatura la 170°C. Cuptor de tip convecție cu abur. Deschideți clapeta în ultimele 2 minute. După copt: glazurați cu harmony sublimo


Decorare
Tăiați chifla laminată în două. Așezați un disc din înghețată de vanilie și stracciatella pe partea de jos. Puneți un strat subțire de caramel sărat deasupra și acoperiți cu a doua parte a chiflei.

Prepararea Înghețatei

Se aduce laptele la fierbere, apoi se toarnă Extraglace Vanille în el și se amestecă cu un mixer manual timp de 3 minute, până se obține o textură fină și omogenă. Se răcește rapid până la 7°C, se acoperă cu folie de plastic și se introduce în frigider timp de 12 ore pentru a se matura. Turnați amestecul în mixerul cu centrifugă și bateți-l până când obțineți o consistență pufoasă. Pe măsură ce înghețata se apropie de finalizare, adăugați treptat ciocolata temperată în mixer în timp ce acesta este în mișcare. Acest lucru va crea un efect de stracciatella pe măsură ce ciocolata este dispersată uniform în tot amestecul. Scoateți înghețata și puneți-o în forme de silicon cu diametrul de 8 cm și adâncimea de 2 cm. Puneți în congelator la -20°C până la utilizare.

Prepararea Caramelului

Se combină smântâna, sarea și untul într-o oală și se încălzește până la fierbere. Lăsați amestecul să se răcească la 40°C. Între timp, încălziți caramelul la aproximativ 40-45°C și amestecați-l cu compoziția din smântână. Folosiți un mixer de mână pentru a amesteca bine compoziția înainte de a o acoperi cu o folie de plastic și de a o păstra la frigider la 4°C. Înainte de utilizare, încălziți ușor amestecul și amestecați-l ușor cu o spatulă.

Descoperă Nutrition info

224Kcal
Valoare energetică

949Kj
Valoare energetică

2.4g
Grăsimi

0.9g
Saturate

40g
Carbohidrați

0.5g
Zaharuri

*