Banana Boom

Decorează vitrina de sărbători cu deserturi festive și creative

Compoziție și decor:

  1. Blatul Dacquoise
  2. Chocolate cremeux
  3. Mousse banana și cafea
  4. Velur

Modul de preparare:

Blat
Albuşurile se mixează, treaptat adăugăm zahărul. Amestecăm făina de migdale, zahărul pudră şi făina de grâu. În momentul în care albuşurile au format o bezea, turnăm chocolante dark 55% topită. Amestecăm 10 sec. apoi adăugăm făina de migdale + zahărul pudră + făina de grâu. Amestecăm 20 sec. Transferăm aluatul în poş cu dui drept (d= 10 mm). Depunem aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem la temperatura 170°C, 10-12 min.

Chocolate cremeux
Preparăm crema anglais: Frişca cu laptele se fierb, adaugăm peste gălbenuşurile cu zahăr, transferăm la foc mic, amestecăm continuu până când atinge temperatura de 83°C. Adăugăm gelatina hidratată, și ciocolata. Procesăm cu blenderul. Turnăm în forme de silicon şi congelăm.

Mousse de banana și cafea
Piureul de banană împreună cu cafeaua solubilă se încălzesc (T=80°C), adaugăm masa de gelatină. Untul de cacao şi coverlux white se încălzesc în vase aparte, după ce s-au topit, se unesc şi se adaugă în piureul de banană. Procesăm cu blenderul. Frişca se mixează până la o consistenţă moale şi se adaugă în momentul în care masa a ajuns la temperatura de 34°C. Se amestecă cu spatula.

Velur
Topim Belcolade Blanc şi untul în vase separate. Le unim, adăugăm colorantul albastru şi procesăm cu blenderul. Velurarea se efectuează pe produsul congelat !

Banana Boom

Autor: Puratos Moldova

Nivel complexitate:  

Straturile delicioase de cremeux din ciocolată, mousse de banane și cafea, blatul dacquoise și decorul catifelat te îmbie să o această prăjitură în vitrină. Este atât de delicioasă și aspectuoasă încât cu siguranță cucerește și cel mai pretențios consumator.

Nu uita ingredientele cheie:

  • Chocolante Dark 55%: Ciocolată reală din cele mai bune boabe de cacao.
  • Festipak: Frișcă vegetală fără zahăr
  • Passionata: Cremă vegetală inovatoare care înlocuiește cu succes amestecul tradițional de frișcă naturală și cremă vegetală.
  • Starfruit banane: piure de fructe natural, cu gust real al fructelor, pentru plăceri mai intense și mai autentice.
  • Carat Coverlux Milk: Glazură de cacao cu lapte pentru glazurarea produselor de cofetărie şi patiserie.
  • Belcolade Blanc: Ciocolată belgiană veritabilă albă, sub formă de picături cu 30% conținut de unt de cacao.