Trois Chocolats

ingrediente

Metoda de preparare:

Blat
Amestecați toate ingredientele timp de 4 minute la viteză medie. Se întind 1750 g pe o tavă de 40 - 60 cm și se dă la cuptor. Când este rece, se taie cercuri cu diametrul de 14 cm și se păstrează deoparte.

Mousse Ciocolată Albă
Se încălzește Festipak și se toarnă peste ciocolată și untul de cacao. Se amestecă până când este omogen și fin. Bateți Passionata până când obțineți o textură aerată. Când temperatura amestecului de ciocolată ajunge la 32° C, adăugați Passionata bătută. Se toarnă 150 g într-un inel inox cu diamterul de 16 cm , acoperit cu folie alimentară și se dă la congelator.

Mousse Ciocolată Lapte
Încălziți Festipak și turnați-l peste ciocolată. Se amestecă până când este fină și omogenă. Bateți Passionata până când obțineți o textură aerată. Când temperatura amestecului de ciocolată ajunge la 32° C, adăugați Passionata bătută. Turnați 150 g peste mousse-ul de ciocolată albă și congelați.

Mousse Ciocolată Neagră
Încălziți Festipak și turnați-l peste ciocolată. Se amestecă până când este fină și omogenă. Bateți Passionata până când obțineți o textură aerată. Când temperatura amestecului de ciocolată ajunge la 32°C, adăugați Passionata bătută. Turnați 150 g peste mousse-ul de ciocolată cu lapte și puneți deasupra o prăjitură de ciocolată înghețată. Se congelează.

Decor
Se încălzește ganache-ul până când ajunge la 35°C și se întinde un strat subțire peste mousse. Pentru a reda emoția unui de sfârșit de an, decorați cu un ren de ciocolată.

Trois Chocolats

Nivel complexitate:  

"Trois Chocolats", cunoscut și sub numele de Triple Chocolate Cake, este un desert clasic care a câștigat popularitate de-a lungul anilor.

 

În mod obișnuit, tortul este format din trei straturi de mousse, fiecare fiind realizat cu un tip diferit de ciocolată: ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și ciocolată albă.

 

Mousse-ul în sine este un desert clasic francez cu o istorie care datează de câteva secole. Bucătarul-șef elvețian Charles Fazi este recunoscut pentru crearea celei mai simple forme de mousse, constând în albușuri de ou bătut și ciocolată, ca un răsfăț pentru Ludovic al XVI-lea. Termenul de "mousse de ciocolată" a fost inventat ulterior de Chef pâtissier Menon în 1755, folosit și pentru a descrie spuma de deasupra unei băuturi de ciocolată. În timp, rețeta a evoluat pentru a include gălbenușuri de ou, smântână și zahăr. Mousse-ul de ciocolată în sine a câștigat popularitate la începutul secolului al XX-lea, când ciocolata a devenit mai accesibilă și a fost folosită pe scară largă în deserturi.