Fă o diferență pentru sănătatea oamenilor și a planetei

„1 din 3 consumatori cumpără alimente pe bază de plante săptămânal.” – Taste Tomorrow

Ceea ce a început ca o mișcare de bază împotriva cruzimii față de animale s-a transformat într-o adevărată revoluție alimentară. Această schimbare nu este doar despre evitarea produselor de origine animală, ci și despre adoptarea unor alegeri alimentare diverse și conștientizarea impactului asupra mediului. Consumatorii caută acum opțiuni care să fie benefice atât pentru ei, cât și pentru planetă, orientându-se tot mai mult către alternative pe bază de plante.

Cercetările arată că alimentele pe bază de plante conțin, în general, mai puține calorii, mai puține grăsimi saturate și un nivel mai scăzut de colesterol, fiind în același timp mai bogate în fibre comparativ cu echivalentele lor de origine animală¹⁻⁶. Prin urmare, consumul alternativelor pe bază de plante reprezintă un pas sănătos către o dietă echilibrată și diversificată.


 

Ascensiunea alimentelor pe bază de plante

Conform Innova Market Insights, segmentul alimentelor pe bază de plante este unul dintre cele cu cea mai rapidă creștere în industria alimentară, susținut de date recente:

  • Lansările de produse de patiserie și dulciuri au crescut cu 61% de la un an la altul.
  • Ingredientele și mixurile pentru panificație au înregistrat o creștere de 60%.
  • Categoria biscuiților și fursecurilor a crescut cu 43%.

Puratos conduce inovația în domeniul produselor pe bază de plante

La Puratos, ne dedicăm dezvoltării unor alternative pe bază de plante la ouă, lactate și unt, fără a face compromisuri în ceea ce privește gustul, textura, funcționalitatea sau siguranța.

Angajamentele noastre:

  • Eliminarea în proporție de 100% a ingredientelor de origine animală din gama noastră plant-based.
  • Crearea unor soluții pe bază de plante cât mai nutritive.
  • Asigurarea unor produse cât mai curate și naturale.

De asemenea, oferim o gamă largă de soluții naturale pe bază de plante, inclusiv mixuri pentru pâine, amelioratori, maiele, cereale speciale, grăsimi speciale, glazuri, umpluturi de fructe și ciocolată neagră.

Punem accent pe îmbunătățirea profilului nutrițional al ingredientelor noastre pe bază de plante și le integrăm în rețete creative, care echilibrează perfect gustul și beneficiile pentru sănătate.

Transformă viitorul alimentației cu soluțiile plant-based de la Puratos.

Prin gama noastră de produse pe bază de plante, îți oferim inspirație, gust suprem și textură perfectă, dar și satisfacția de a face alegeri benefice. Astfel, ai grijă de tine, de consumatorii tăi și de planetă.

Soluțiile noastre pe bază de plante
Sunset Glaze
Substituent lichid pentru glazurile pe bază de ou, fără proteine de lapte
Mimetic 32A
Grăsime premium pentru laminare cu maia din grâu, fără uleiuri hidrogenate
Ambiante
Cremă vegetală cu performanțe excelente în decorarea produselor de cofetărie
Rețete vegane
Prăjitură cu nuci
Deliciu fără compromis: prăjitura de post cu cremă de cacao și arahide
Tort cu zmeură în ciocolată
Îndulciți ziua clienților cu un tort vegan absolut delicios.
Vegan Cake Pops
Încearcă rețeta noastră delicioasă de Cake Pops potrivită și pentru consumatorii vegani sau care țin post.
Grisine foietaje cu semințe
O combinație subtilă de fraged și crocant, perfectă pentru momentele tale gourmet
Chifle moi pe bază de plante
Descoperă arta patiseriei pe bază de plante cu rețeta noastră de chifle pufoase, unde o decorare cu semințe adaugă nu doar o textură plăcută, ci și un aspect atrăgător! Perfecte pentru cei care explorează opțiuni vegetale, aceste chifle moi vor impresiona atât papilele gustative, cât și privirea.
Croasant Vegan
Descoperiți modul sustenabil de a vă răsfăța cu croasante vegane delicioase cu ajutorul acestei rețete. Cu ingrediente inovatoare pe bază de plante, rețeta noastră este dovedită prin analiza LCA-PEF că are un impact asupra mediului cu până la 50% mai mic decât croasantele non-vegane.
Analiza comportamentului consumatorilor

Analiza comportamentului consumatorilor

Conform Taste Tomorrow,, motivația de a adopta o alimentație pe bază de plante are două aspecte principale: beneficiile pentru sănătate și impactul pozitiv asupra mediului:

  • 70% dintre consumatori sunt de acord că o dietă pe bază de plante contribuie la protejarea mediului.
  • 58% consideră că o dietă pe bază de plante este mai sănătoasă decât una bazată pe produse de origine animală.
Articole relevante despre alimentația pe bază de plante
De ce produsele pe bază de plante vor transforma industria alimentară ?
Ceea ce a început ca un efort de bază împotriva cruzimii animalelor - dieta pe bază de plante - a trecut apoi la o tendință adoptată de vedete, de la Paul McCartney la Miley Cyrus. Acum, prin efectul de halo, nu este de mirare că există peste 94 de milioane de imagini etichetate #vegan și peste 28 de milioane etichetate #plantbased pe Instagram.
Prăjituri de post gustoase și sănătoase? Da, hai să le descoperi!
Descoperă cea mai recentă colecție de produse vegane și de post, însoțită de rețete testate de tehnicienii noștri
Oferă clienților produse vegane, în timp ce faci pași spre o viață mai sustenabilă
Descoperă beneficiile alimentației vegane: oferă produse sănătoase și contribuie la sustenabilitate

Nutriție

Dorim să avem un un rol proactiv în oferirea de materii prime nutritive și benefice. De aceea integram nutriția în tot ceea ce facem.

Sănătatea sistemului digestiv

Descoperă gama Puratos dedicată sănătății sistemului digestiv, cu soluții inovatoare pentru o panificație sănătoasă și echilibrată. Bucură-te de un gust excepțional și beneficii nutriționale pentru o digestie optimă.

REFERENCES:

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). A look at plant-based diets. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). A brief review of the science behind the design of healthy and sustainable plant-based foods. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Non-dairy plant based beverages: A comprehensive review. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Sustaining protein nutrition through plant-based foods. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Designing healthier plant-based foods: Fortification, digestion, and bioavailability. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprocessed plant‐based foods: Designing the next generation of healthy and sustainable alternatives to animal‐based food