Prăjituri de post gustoase și sănătoase? Da, hai să le descoperi!

27 nov. 2023

Nutriție
Plant forward
Sustenabilitate

Postul Crăciunului este unul dintre cele mai mari și mai importante posturi din tradiția ortodoxă și este chiar la început. Te-ai pregătit să îți delectezi clienții cu produse la fel de gustoase și aspectuoase precum cele cu care i-ai obișnuit și până acum? 

Fie că răspunsul tău este da, fie nu, acest articol este pentru tine, fiind o doză generoasă de inspirație pentru un Post cu Gust. Am lansat recent produse de post pe care să te bazezi atunci când vrei ca magazinul tău să devină o destinație de top pentru clienții cu nevoi alimentare specifice iar rețetele pregătite de tehnicienii noștri sunt pur și simplu de neratat.

Citește și descoperă tot.

Zilele de post, perioada în care cofetarii schimbă oferta de la raft

Sunt aproximativ 138 zile de post într-un an, o perioadă în care reflectăm mai mult la starea noastră de bine și când avem în vedere o dietă mai strictă, fără produse de origine animală. Cofetăriile și patiseriile sunt nevoite să își schimbe oferta la raft iar atunci când nu sunt permise, ouăle, laptele sau untul, oferta este limitată. Însă nu și pentru cei care promovează deja produsele vegane și au exclusiv aceste produse în stoc, deoarece produsele vegane sunt similare cu cele de post.

Am luat în vedere toate aceste aspecte și venim în sprijinul clienților noștri cu produse vegane care respectă standardele de calitate, au gust grozav și sunt gata de utilizat.

Rețete de post/vegane fără ingrediente funcționale precum laptele și ouăle

Deși în Europa procentul persoanelor care optează pentru produsele vegane/pe bază de plante este de 30%, în Republica Moldova această tendință se află într-un stadiu incipient. Dar într-o eră în care preocupările privind mediul înconjurător și sănătatea personală devin tot mai accentuate, la Puratos explorăm constant alternative care să reflecte aceste valori.

70% dintre consumatori sunt de acord că o dietă bazată pe plante are un impact pozitiv asupra mediului.

58% dintre persoane sunt de acord că o dietă bazată pe plante este mai sănătoasă decât o dietă bazată pe ingrediente de origine animală.

Înlocuirea untului, a ouălor și a laptelui în coacere ar putea să nu pară ușoară. Aceste ingrediente sunt foarte funcționale atunci când se prepară produse de cofetărie sau patiserie dulci. Ele ajută la crearea structurii care dă textura dorită produsului final. La Puratos, credem că produsele coapte care sunt pe bază de plante nu ar trebui să fie o provocare.

Știm că, oferind alternative vegane sau pe bază de plante, vă puteți extinde baza de clienți și puteți satisface nevoile veganilor, vegetarienilor și flexitarienilor. Pentru a vă ajuta să începeți, am adunat aici cele mai bune rețete de cofetărie și ciocolaterie, perfecte pentru aceste cereri din piață.

Recomandăm cliențiilor noștri sa creeze o zonă dedicată acestor produse și prin urmare clienții lor care sunt vegani sau care țin post să aibă acces imediat la produsele pe care le caută.

Rețete de neratat pentru un Post cu Gust

Prăjitură cu nuci

Rețeta noastră cucerește din momentul în care clienții trec pragul magazinului tău. Această prăjitură este de o eleganță aparte și conține arahide crocante combinate cu un delicios ganache din Chocolaté. Nici nu zici că este de post. Încearc-o și tu.

Tort cu Zmeură în Ciocolată

Încă o rețetă aspectuoasă este acest tort cu mousse de ciocolată, inserție de zmeură și glazură fină de post din Carat Coverlux Dark. Ți-l imaginezi în vitrină?

Vegan Cake Pops

În lumea deliciilor vegane, aceste Cake Pops sunt vedetele incontestabile. Perfecte pentru orice masă sau petrecere, aceste cake pops sunt preferatele veganilor. Blat fin cu cacao, nuci, ganache și o glazură delicioasă. Descoperă rețeta aici.

Deserturi la Pahar

Carat Nuxel este umplutura care face din aceste pahare desertul ideal pentru orice pauză dulce. Și pentru a diversifica și mai mult oferta, paharele cu fructele de pădure aduc echilibrul perfect.  Ce zici, pui pe listă aceste răsfățuri la pahar?

Brioșe vegane

Brioșele sunt unele dintre cele mai adorate deserturi de către copii și perfecte pentru orice candy bar. Pot fi ușor decorate sau glazurate, după preferințe.

Poți testa rapid aceaste rețete:

Sunt ușor de realizat în doi pași și bonus: se vor vinde imediat!

Biscuiți cu umplutură de fructe

Vă veți îndrăgosti de biscuiții noștri cu umplutură de fructe. Fie că îi preferi clasici sau cu cacao, gama noastră de produse Vivafil aduce cu siguranță o notă de prospețime și un gust răcoritor.

V-au inspirat rețetele noastre? Urmăriți-ne și pe Social Media și rămâneți la curent cu toate noutățile din domeniul patiseriei, cofetăriei, brutăriei și ciocolateriei.