Cheesecake-ul: istoria unui desert clasic american

CHEESECAKE 

Cheesecake-ul este un desert îndrăgit în întreaga lume, având mai multe variante, precum New York Cheesecake, Cheesecake fără coacere și Cheesecake clasic. Un gust bogat și cremos, cu o notă ușor acrișoară și dulce. Textura este netedă și densă. Dar de ce să te oprești aici?

La Puratos, suntem angajați ferm în menținerea excelenței ca furnizor de top de ingrediente și soluții pentru patiserie. Cu un accent continuu pe calitate și inovație, suntem partenerii de încredere pentru afaceri care doresc să își perfecționeze și să îmbogățească oferta de Cheesecake.

Alătură-te nouă în descoperirea diverselor variații ale Cheesecake-ului – de la rețeta clasică, apreciată la nivel mondial, la reinterpretări inovative, mai sănătoase și sustenabile, care răspund celor mai recente tendințe ale consumatorilor.

O SCURTĂ ISTORIE DESPRE CHEESECAKE

Știai că Cheesecake este cea mai veche tartă din lume pe care încă o savurăm astăzi? Conform tradiției, o tartă de brânză albă cu miere era deja servită sportivilor în timpul celebrării primelor Jocuri Olimpice din anul 776 î.Hr. Însă varianta pe care o cunoaștem astăzi a fost creată inițial în 1545, având o brânza franțuzească drept bază pentru umplutură.

În 1872, un fermier din Chester, New York, a încercat să reproducă această brânza franțuzească, însă nu a obținut rezultatul dorit. Ce a creat el a fost denumit ulterior brânză cremoasă și a avut un impact semnificativ asupra evoluției Cheesecake-ului, schimbându-l pentru totdeauna.

Majoritatea surselor sunt de acord că Arnold Reuben, proprietarul restaurantului Reuben, este considerat cel care a creat Cheesecake-ul New York pe care îl cunoaștem astăzi, în anii 1920.

Recunoscut astăzi ca unul dintre deserturile emblematice ale Americii, 30 iulie a fost stabilită în Statele Unite ca data oficială pentru sărbătorirea anuală a Zilei Naționale a Cheesecake-ului.

Descoperă

Rețetele noastre de patiserie și reinterpretările lor

Istoria brioșei: O călătorie inovatoare de la ceaiul englezesc la un clasic american

Istoria brioșei: O călătorie inovatoare de la ceaiul englezesc la un clasic american

Descoperă povestea pe care brioșa o are de spus și alătură-te nouă în explorarea diferitelor variații pe care le inspiră. De la rețeta clasică ce a cucerit Anglia și SUA, până la reinterpretări creative, mai sănătoase și mai sustenabile, adaptate celor mai recente tendințe de consum.

Povești despre Sacher Torte: acolo unde tradiția întâlnește inovația

Povești despre Sacher Torte: acolo unde tradiția întâlnește inovația

Descoperă povestea pe care Sacher Torte o are de spus și aventureză-te în diversitatea reinterpretărilor sale. De la rețeta clasică ce a cucerit Austria, până la variante creative, mai sănătoase și mai sustenabile, adaptate celor mai recente tendințe de consum.

Streuselkuchen sau prăjitură sfărâmicioasă: soluții profesionale pentru o textură perfectă

Prăjitură sfărâmicioasă

Descoperă povestea pe care prăjitura sfărâmicioasă o are de spus și alătură-te nouă în explorarea diverselor variații pe care le inspiră. De la rețeta clasică, care a călătorit din Germania în Statele Unite, până la reinterpretări creative, mai sănătoase și mai sustenabile, adaptate celor mai noi tendințe ale consumatorilor.