Pain au chocolat, cunoscut și sub numele de „croasant de ciocolată” în unele locuri, este un produs de patiserie francez foarte apreciat. Este fabricat dintr-un aluat laminat, similar cu aluatul folosit pentru croasante, care îi conferă o textură sfărâmicioasă și bogată în unt. În interior se află bucăți de ciocolată neagră, creând un contrast plăcut între straturile exterioare crocante și interiorul bogat și moale de ciocolată. Acest produs de patiserie este un mic dejun sau o gustare foarte popular.
Deși este adesea numit croasant cu ciocolată, în special în SUA, pain au chocolat este diferit ca formă și textură. Spre deosebire de un croasant în formă de semilună, acesta este dreptunghiular, cu două bucăți de ciocolată neagră în interiorul straturilor sale de unt și fulgi. Iată ce face acest produs de patiserie clasic francez atât de special:
Vrei să faci cel mai bun pain au chocolat? Începe cu aluat de patiserie și ciocolată de înaltă calitate și savurează-l cald pentru o experiență și mai bună.
Înțelegem cererea din ce în ce mai mare pentru produse de patiserie mai sănătoase, de înaltă calitate, care respectă și planeta. Soluțiile noastre inovatoare te pot ajuta să creezi un pain au chocolate perfect, îndeplinind în același timp așteptările consumatorilor.
Un pain au chocolat grozav începe cu ingredientele potrivite. Noi oferim:
Perfecționarea gustului și a senzației în gură oferite de pain au chocolat necesită întotdeauna soluții de specialitate:
La Puratos, ne mândrim cu expertiza și soluțiile noastre care susțin orice tip de producție, de la brutării artizanale până la operațiuni industriale de mare amploare.
Povestea produsului pain au chocolat își are originea în Franța, acolo unde acest delicios produs de patiserie a luat naștere. Numele „pain au chocolat” se traduce prin „pâine cu ciocolată”.
Crearea lui este legată de introducerea ciocolatei în Europa, care a devenit populară în secolul al XVII-lea. Totuși, produsul de patiserie așa cum îl cunoaștem azi a apărut, cel mai probabil, în secolul al XIX-lea. A fost introdus de un brutar austriac pe nume August Zang, care a contribuit și la popularizarea croasantului în Franța. El a început să experimenteze cu umpluturi de ciocolată în aluatul bogat și stratificat cu unt.
Pain au chocolat și produsele de patiserie daneze pot părea asemănătoare, dar au diferențe clare. Pain au chocolat provine din Franța și este făcut din aluat stratificat, umplut în mod specific cu bucăți de ciocolată neagră. Are o formă dreptunghiulară și este adesea savurat la micul dejun sau ca gustare. Pe de altă parte, produsele de patiserie daneze provin din Danemarca și pot avea diverse umpluturi, cum ar fi fructe, brânză cremă sau cremă de vanilie. Ele pot avea multe forme și sunt consumate la micul dejun, brunch sau ca desert. Ambele sunt delicioase, dar oferă experiențe unice datorită originii, aluatului și umpluturilor diferite.
La Puratos, te ajutăm să creezi cele mai delicioase și sustenabile batoane de ciocolată cu soluțiile noastre profesionale pentru ciocolatieri.
La Puratos, te ajutăm să creezi cele mai rafinate și sustenabile tarte de ciocolată cu soluțiile noastre profesionale pentru ciocolatieri.