Mimosa Sustenabilă

Mimosa: o poveste sustenabilă cu care sărbătorim ziua femeilor din întreaga lume

COMPOZIŢIE ȘI DECOR:

  • Blat tort vegan
  • Cremă Diplomat
  • Umplutură de fructe
  • Decor

Blatul
Se pun toate ingredientele împreună și se amestecă timp de 1 minut la viteză mică și 4 min la viteză medie, până se obține un aluat omogen. Se repartizează 400gr în inele cu diametrul de 16cm și se dă la cuptor.

Crema Diplomat
Amestecați primele 3 ingrediente timp de 5minute la viteză medie. Bateți Ambiante până când ajungeți la o textură moale. Adăugați jumătate din crema Ambiante la crema de frișcă rece. Când ajungeți la o textură netedă și aerată, adăugați și cealaltă jumătate de cremă și amestecați

Decor
Creați un decor de ciocolată pentru a pune în jurul tortului.

Asamblare
Tăiați prăjitura pe orizontală în 2 jumătăți egale. Se stropește primul blat cu siropul de ananas. Se așază 120 g de Cremă Diplomat pe blat și se adaugă bucățile de ananas deasupra cremei. Așezați al doilea blat peste el și înmuiați din nou al doilea blat cu sirop. Acoperiți tortul complet cu Crema Diplomat. Se ia o a doua prăjitură și se taie cuburi mici de 1 cm. Acoperiți tortul complet cu cubulețe și decorați cu un strop de zahăr pudră și adăugați apoi decorul de ciocolată.

Tips & Tricks
De asemenea, puteți face o tavă mare/superioară din aluat. Acesta este ușor de tăiat în cuburi.

Sărbătorim Ziua Femeilor

Autor: Puratos Moldova

Clasicul tort Mimosa s-a bazat pe obiceiul în care bărbații ofereau femeilor din viața lor un buchet de flori galbene de mimosa. Având în vedere acest lucru, am vrut să creăm o versiune complet vegetală a acestui clasic, pentru a onora și păstra natura care ne-a inspirat să creăm acest tort delicios.

Chiar și în momentele festive, cum ar fi Ziua Mamei, consumatorii sunt conștienți de impactul pe care alimentele pe care le consumă îl au asupra planetei. Așadar, ce modalitate mai bună decât să le oferim o prăjitură care să le permită să se bucure de festivități fără să se simtă vinovați?

Cu ingrediente precum Tegral Satin Creme Cake Plant Based, Cremyvit Classic Plant Based, Ambiante și Belcolade Selection White Plant-Based Cacao-Trace, veți avea tot ce vă trebuie pentru a crea o rețetă delicioasă care să răspundă nevoilor clienților voștri atunci când caută să fie mai atenți și mai sustenabili.