Deliciul iernii

Decorează vitrina de sărbători cu deserturi festive

Compoziție și decor:

  1. Blatul ,,Jaconde”              20g
  2. Pralicrac Chocolait            5g
  3. Cremeux Mandarină         8g
  4. Chocolate Mousse Dark  55g
  5. Brillo Neutra

Modul de preparare

Blat
Ouăle se mixează cu zahărul pudră şi făina de migdale (10 min), la viteză mare. Topim untul, introducem în masade ouă, apoi făina cernută. Separat, din allbuşuri, formăm o bezea şi o încorporămîn 2-3 etape, amestecând atent cu spatula. Coacem T=180°C, 8-9 min.

Cremeux Mandarină

Starfruit mandarina, sucul de lămâie şi anasonul se fierb. Strecurăm. Într-un vasa unim gălbenușurile, ouăle şi zahărul, turnăm sucul fierbinte şi amestecăm, întoarcem înapoi la foc mic compoziţia, amestecăm continuu, până ajunge la temperatura de 83°C. Adăugăm gelatina hidratată şi untul rece. Procesăm cu blenderul. Compoziţia rezultată se toarnă în forme de silicon şi se congelează.


Chocolate mousse dark
Laptele se fierbe, se adaugă peste gelatina hidratată şi bănuţii de ciocolată, adăugăm untul de cacao topit, omogenizăm, când a ajuns la temperatura de 34°C, încorporăm Passionata semibătută.

Decor
Prăjiturile congelate se glazurează cu brillo neutra și se decorează cu fulgi de cocos.

Deliciul Iernii

Autor: Puratos Moldova

Nivel complexitate:  

Prăjitura Delicul Iernii este o creație de cofetărie foarte elegantă, cu straturi fine și delicioase de cremeux de citrice și mousse de ciocolată. Parcă altfel se simte Crăciunul cu așa preparate în vitrină! Nu e așa? Încearcă rețeta noastră.

Nu uita ingredientele cheie:

  • Startfruit Mandarină: piureuri de fructe naturale, cu gust real al fructelor, pentru plăceri mai intense și mai autentice. 
  • Passionata: cremă vegetală inovatoare ce conferă o senzație de prospețime și savoare, specifice pentru frișca naturală.
  • Chocolante Dark 55%: ciocolată reală din cele mai bune boabe de cacao.
  • Făină de migdale, PatisFrance: pudră foarte fină obținută din migdale pure, decojite.