Panettone Trei Ciocolate

 

Desertul clasic italian în interpretarea cofetarilor de la Puratos devine și mai gustos. Decorul cremos și crocant în același timp, transformă “cozonacul” italian în adevărată artă. Gustul bogat de ciocolată și combinația îndrăzneață de texturi va cuceri consumatorul încă de la prima mușcătură.

Descoperă Inovațiile Carat

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conveniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Pași pe care trebuie să îi parcurgeți în realizarea rețetei

Primul aluat
În cuva malaxorului, se dozează împreună toate ingredientele. Se frământă până se obține un aluat bine dezvoltat.

Al doilea aluat
În cuva malaxorului, se dozează plămădeala, Tegral Panettone Special, gălbenușurile și apa. Se frământă până se obține un aluat dezvoltat, apoi se adaugă zahărul cu mierea. Se continuă malaxarea până se incorporează cristalele de zahăr. Se adaugă Mimetic și se incorporează bine. Belcolade Grains se adaugă în ultimul minut de frământare, la viteza mică. Aluatul frământat se transferă într-un vas și se lasă la dospit 40-60 min. Aluatul se divizează și modelează rotund. Se așează în forme. Dospirea finală este de 2-2,5 ore.

Metoda de realizare a decorului

Carat Nuxel se aplică pe suprafața cozonacului. Arahidele coapte și tocate în prealabil, se fixează pe stratul de Nuxel. Înainte de glazurare, cozonacul se lasă la rece 15-30 minute. Carat Coverlux Amber se topește la temperatura de 48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 38-40°C. Cozonacul răcit, se glazurează la temperatura optimă de 38°C.

Recomandări tehnice

Temperaturi

Timpul de frământare

Timpul de coacere pentru 800g panettone

Să ai tot timpul în vedere

  • Compoziția are două etape de preparare: primul aluat (plămădeala) și al doilea aluat
  • Recomandăm ca decorul să se realizeze cu Carat Nuxel, arahide coapte, tocate și Carat Coverlux Amber

Specificații

  • Patisserie
  • Ciocolaterie
Încearcă toate rețetele
Tort Doboș Amber
Ingredientul Carat Coverlux Amber folosit la realizarea decorului și a cremei transformă acest clasic românesc într-un desert cu aspect nobil, auriu și gust fin de caramelă sărată.
Cozonac artizanal
Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi de Paşti. Tradiția spune că dacă nu ai cozonac pe masă înseamnă că nu sărbătorești. Transformarea unui produs cu o istorie de secole a fost posibilă datorită Inovațiilor Carat.
Caramel Napoleon
Un desert înrădăcinat în tradiția moldovenească, dar cu o nouă nuanță de gust - de caramelă sărată.
Blondina
Tradiții românești reinventate. Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao.
Cozonac cu conținut redus de zahăr
Carat Coverlux Dark SR se topește la temperatura de 45-48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 40°C.
Amber Gourmet
Perfecțiunea imperfectă a glazurii Amber Gourmet, combinată cu un decor modern și rafinat redă acestei prăjituri farmec și un aspect apetisant. Este o combinație de texturi, crocant pe exterior și foarte fin pe interior.
Golden Eclair
O explozie de gust și eleganță, oferită de cele două ingrediente cheie Carat Decorcrem Amber, o cuvertură moale cu gust de caramelă sărată și culoare aurie și CPT Stabil, crema custard cu textură untoasă și gust delicat de lapte și vanilie.
Salted Caramel Éclair
Carat Decorcrem Amber se topește la 45-50°C. Eclerele se glazurează la temperatura de aplicare 35-38°C.
Pădurea de Aramă
Experții Puratos te ajută sa transformi deserturile clasice în deserturi excepționale. ”Pădurea de Aramă” este o transformare a renumitului tort ”Pădurea Neagră”, cu accente delicioase de caramelă sărată și culoare aurie datorită cuverturii Carat Decorcrem Amber.
Croissant cu Nuxel
Răsfăță-ți clienții cu croasantul nostru perfect, cu straturi fine de foitaj și crema delicioasă de ciocolată cu alune.
Angel’s Christmas Cake
Cuvertura de cofetărie Carat Decorcrem Amber oferă acestui tort un aspect catifelat și romantic, ce trezește emoții de sărbătoare. Tortul surprinde prin contraste moderne de texturi și gusturi, cremos și crocant, dulce și sărat.
Creează artă cu carat!