Panettone Trei Ciocolate

 

Desertul clasic italian în interpretarea cofetarilor de la Puratos devine și mai gustos. Decorul cremos și crocant în același timp, transformă “cozonacul” italian în adevărată artă. Gustul bogat de ciocolată și combinația îndrăzneață de texturi va cuceri consumatorul încă de la prima mușcătură.

Descoperă Inovațiile Carat

#CreeazăArtăCuCarat

Indiferent dacă te afli în căutarea soluțiilor pentru figurine, înrobare, decorare, aromare sau injectare, cuverturile și umpluturile de cofetărie Carat vă asigură conveniență în utilizare și performanță de top de fiecare dată. Experții Puratos au creat concepte care nu se încadrează în tipare. Inspiră-te, creează și răsfață-ți clienții cu deserturi spectaculoase!

Pași pe care trebuie să îi parcurgeți în realizarea rețetei

Primul aluat
În cuva malaxorului, se dozează împreună toate ingredientele. Se frământă până se obține un aluat bine dezvoltat.

Al doilea aluat
În cuva malaxorului, se dozează plămădeala, Tegral Panettone Special, gălbenușurile și apa. Se frământă până se obține un aluat dezvoltat, apoi se adaugă zahărul cu mierea. Se continuă malaxarea până se incorporează cristalele de zahăr. Se adaugă Mimetic și se incorporează bine. Belcolade Grains se adaugă în ultimul minut de frământare, la viteza mică. Aluatul frământat se transferă într-un vas și se lasă la dospit 40-60 min. Aluatul se divizează și modelează rotund. Se așează în forme. Dospirea finală este de 2-2,5 ore.

Metoda de realizare a decorului

Carat Nuxel se aplică pe suprafața cozonacului. Arahidele coapte și tocate în prealabil, se fixează pe stratul de Nuxel. Înainte de glazurare, cozonacul se lasă la rece 15-30 minute. Carat Coverlux Amber se topește la temperatura de 48°C și se lasă să se răcească la temperatura de utilizare de 38-40°C. Cozonacul răcit, se glazurează la temperatura optimă de 38°C.

Recomandări tehnice

Temperaturi

Timpul de frământare

Timpul de coacere pentru 800g panettone

Să ai tot timpul în vedere

  • Compoziția are două etape de preparare: primul aluat (plămădeala) și al doilea aluat
  • Recomandăm ca decorul să se realizeze cu Carat Nuxel, arahide coapte, tocate și Carat Coverlux Amber

Specificații

  • Patisserie
  • Ciocolaterie